Neem voor boekingen en informatie contact op met 010 742 06 91 of info@ev-entertainment.nl
Exclusief

Offerte aanvragen

voor Nachtwacht levend schilderij

Na het invullen van onderstaand formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om uw exacte wensen te bespreken. Hierna doen wij u een passend voorstel toekomen.

Waarvoor wilt u Nachtwacht levend schilderij op laten treden?
Hoe kunnen wij u bereiken?
Verder nog vragen of opmerkingen bij uw offerteaanvraag?

Over Nachtwacht levend schilderij

De levende uitvoering van het schilderij de 'Nachtwacht' (1642) van de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn, is een machtig mooie, originele performance! Deze typisch Nederlandse act wordt uitgevoerd door een bont gezelschap wie tot in de perfectie gekleed is in de Barokke stijl uit de Gouden Eeuw. Ook het hondje uit de "nachtwacht' ontbreekt niet en maakt het geheel compleet.

De basis uitvoering bestaat uit een 'onverwachte' opkomst van het gezelschap in de zaal met beweging tussen de gasten. Vooruitgegaan door trommelaars, loopt het gezelschap zo uit de Gouden Eeuw uw evenement binnen met verbaast publiek tot resultaat. Met publieksinteractie, lopen de figuren richting podium, het worden er steeds meer. Publiek kijkt z'n ogen uit en weet nog niet geheel wat nu te verwachten.

Eenmaal op het podium/speelvlak, al dan niet achter een doek, binnen een schilderijlijst, gaan de figuranten in positie staan. Er klinkt prachtige bombastische, klassieke muziek en de trommelaars geven een roffel! "Dames en heren, wij presenteren u hier live in deze ruimte, de 'Nachtwacht'!"

De gastheer/-vrouw of eventueel Rembrandt van Rijn zelf (acteur) vertelt iets over de geschiedenis van het schilderij (1642) en maakt degewenst een bruggetje naar de aanleiding of thema van het evenement.

350 jaar na zijn overlijden, is 2019 hét jaar van Rembrandt van Rijn. Wacht daarom niet langer en boek deze buitengewone, originele act nu voor uitvoering dit jaar!

De exacte inzetbaarheid is bespreekbaar en past op grote maar ook kleine podia of speelvlakken zowel binnen als buiten. Na de verrassing, komt de verbazing, deze is groot en duurt even. Erna wil men op de foto met de 'Nachtwacht' op de achtergrond en of  met de individuele schutters. U geeft uw genodigden zonder twijfel veel stof tot napraten en delen van deze bijzondere belevenis op social media!

De Nachtwachtgilde werkte met heel veel plezier mee aan de Opening van het Rembrandtjaar 2019 en de live uitzending van de NOS!

VIDEO:

Levende Nachtwacht gesignaleerd in Amsterdam!

NOS Opening Rembrandtjaar

INZETBAARHEID:

  • Binnen en buiten op 6 x 4 meter
  • Losstaand of als onderdeel van een showproductie  'Welcome in the Netherlands!'
  • Met of zonder schilderijlijst en valdoek
  • Geschikt voor Internationale gezelschappen
  • Voor besloten en publieksevenementen
  • Voor hoger opgeleid publiek
  • Voor jongeren in een productie op maat
  • Incl. mogelijkheid tot deelname door opdrachtgever of special guests
  • Optioneel uit te breiden met video, live muziek dans, andere typische Nederlandse acts